11.05.2016

Ainutlaatuinen viihde- ja media-alan keskus sykkii pian Aviapoliksessa

AviapolisStudiot_www_asemamestari

Aviapoliksen Aseman viereen kohoaa lähivuosina pääkaupunkiseudun uusi viihde- ja media-alan keskus, Aviapolis Studios, jossa kohtaavat uusin teknologia ja elinkeinoelämä.

Aviapolis Studios tulee vastaamaan muun muassa suorien tv-tuotantojen, kasvavan peliteollisuuden sekä yleisötapahtumien tuotanto- ja toimitilatarpeisiin. Suunnittelutyö on käynnissä ja rakentaminen alkaa keväällä 2017. Toimintansa noin 16.000 neliömetrin toimistotilat ja 5.000 neliömetrin venuen kattava keskus aloittaa vaiheittain vuoden 2018 aikana.

– Aviapolis Studios on kokonaisuutena poikkeuksellinen. Puhtaasti viihde- ja tapahtumakäyttöön suunniteltu teknisesti monimuotoinen venue, johon kalustofirmat, koulutustilat ja synergiaan kannustava moderni toimistohubi ovat suoraan telakoituneina, takaa ketterät, tämän päivän vaatimukset täyttävät ja kustannustehokkaat tuotantomahdollisuudet, Aviapolis Studiosin hallituksen puheenjohtaja Mikko Leppilampi kertoo.

 

SUOMALAISTEN PRIME-TIME -TUOTANTOJEN KOTI

Laajalla toimitilakapasiteetillaan Aviapolis Studios tarjoaa tuotantoyhtiöille ja muille media-alan toimijoille mahdollisuuden toimia tuotantotilojensa välittömässä läheisyydessä.

–Sekä MTV:n että YLE:n studiotilat Helsingissä ovat jäämässä modernin television vaatimuksiin nähden auttamatta vanhanaikaisiksi tai poistumassa jopa kokonaan käytöstä.
Aviapolis Studioiden päämäärä on pitää kotimainen parhaan katseluajan televisiotuotanto vahvasti pääkaupunkiseudulla, Leppilampi toteaa.

Myös media- ja pelialan ammattikoulutus- ja kehityspuoli elää vahvassa synergiassa ammattituotantojen ja liiketoiminnan kanssa. Aalto-yliopiston kanssa tiiviissä yhteistyössä toimiva Aviapolis Studios tulee olemaan myös kansainvälistä vaihto-opiskelutoimintaa edistävä alan opiskelijoiden hubi.

 

VANTAAN UUSI IDENTITEETTI: 24/7 SYKKIVÄ LENTOKENTTÄKAUPUNKI

Aviapolis Studioiden tavoite on lunastaa Suomen pääkaupunkiseudun maine Euroopan ”smart citynä” ja houkutella kansainvälisiä vaihto-ohjelmakoulutuksia ja tuotantoja Suomeen. Sen kansainvälisiin kumppaneihin kuuluvat tällä hetkellä Lontoon Heathrow Studios ja Abu Dhadin Twofour54. Uusista kumppanuuksista neuvotellaan jatkuvasti.

Aviapoliksen juna-aseman ympäristön maa-alueet omistavan LAK Lentoasemakiinteistöt Oyj:n toimitusjohtaja Antti Ala-Heikkilä näkee studioiden sijoittumisen Aviapolikseen erinomaisena asiana, joka toteuttaa LAKin aluekehityksen visiota.

– Aviapolis Aseman alueen kehittäjänä teemme siitä merkittävää ja uudenlaista kaupunginosaa, jossa yhdistyvät työ, asuminen ja vapaa-aika erinomaisiin liikenneyhteyksiin sekä kotimaassa että kansainvälisesti. Aviapolis Studios täydentää loistavasti ajatustamme ”parempaa työtä, parempaa vapaa-aikaa sekä kansainvälisyyttä”, Ala-Heikkilä summaa.

Vantaan kaupunginhallituksen puheenjohtajan Tapani Mäkisen mukaan Aviapolis Studios tuo syvyyttä kehittyvän Aviapolis-alueen toiminnallisuudelle ja tapahtumakirjolle mahdollistamalla monia maailmanluokan tapahtumia sekä kotimaisia ja kansainvälisiä konferensseja. Samalla keskus nostaa Vantaan kaupunki-identiteetin uudelle tasolle.

– Aviapolis Studios tulee olemaan osa elävää ja kiinnostavaa kaupunkimielikuvaa ja ruokkimaan alueen monia muita yrityksiä erityisesti majoitus-, ravintola- ja kuljetuspalveluiden osalta. Eläväinen keskus vahvistaa kehitystä, jota Vantaan kaupunki myös toteuttaa kaavoittamalla alueelle asuntoja yhteensä noin 20 000 uudelle asukkaalle. Aviapoliksesta tulee ympäri vuorokauden elävä lentokenttäkaupunki, jossa järjestetään monen mittakaavan tapahtumia, klubimusiikki soi ja tandoori-kana tuoksuu, Mäkinen visioi.

 

Tutustu Aviapolis Studion lanseerausvideoon