03.09.2015

Aviapoliksen kaavarunkotyö edistyy

AviapolisAsema_kuva1_300mm

Aviapolis on pääkaupunkiseudun voimakkaimmin kasvava työpaikka-alue, jonka kehittämiseen Vantaan kaupunki on sitoutunut elinvoimaohjelmassaan.

Yksi ohjelman tavoitteista on laatia selkeämpi visio ja kehityskuva Helsinki-Vantaan lentoaseman ja Aviapoliksen alueesta. Finavia työstää parhaillaan omia suunnitelmiaan lentoaseman tulevaisuudesta ja vuoropuheluun tarvitaan visiota myös ympäröivän lentokenttäkaupungin kehittymisestä.

Kaavarunkotyö on valmis vuoden lopulla

Alueen keskus rakentuu seuraavina vuosikymmeninä lentoaseman viereen Kehäradan uuden aseman ja Pakkalan väliin. Muutos on jo käynnissä Kehä III:n reunakortteleissa. Veromiehen alueella on vireillä paljon erilaisia hankkeita asumisesta logistiikkaan. Laaja, pinta-alaltaan Helsingin ydinkeskustaa vastaava alue mahdollistaa paljon, mutta ohjaavia linjauksia tarvitaan.

Kasvun ja kehittymisen varmistamiseksi alueelle laaditaan yhteistyössä alueen toimijoiden ja kaupungin eri toimialojen kanssa yleiskaavaa täsmentävä, asemakaavoitusta ja hankkeita ohjaava kaavarunko. Työ on edennyt tavoitevaiheeseen. Kaupunkisuunnittelulautakunta hyväksyi tavoitteet kokouksessaan 18.8.2014. Koko kaavarunkotyö valmistuu 2015.

Katso tarkemmin aiheesta Vantaan kaupungin verkkosivuilta.