21.12.2015

Aviapolis Aseman kaava vahvistettiin

ehäradan Aviapoliksen aseman eteläisen sisäänkäynnin ympäristöön on kehitteillä urbaani kaupunkikeskus, johon sijoittuu liike- ja palvelutoiminnan lisäksi asumista noin 600:lle uudelle asukkaalle. Alueelle sijoittuu myös bussiterminaali sekä maanalainen juna-asema.

Vantaan kaupunginvaltuusto hyväksyi vuoden viimeisessä kokouksessaan useita asuinrakentamista lisääviä kaavoja, joista yksi kohdistuu Aviapolis Asemaan.

 

Kehäradan Aviapoliksen juna-aseman eteläisen sisäänkäynnin ympäristöön on kehitteillä urbaani kaupunkikeskus, johon sijoittuu liike- ja palvelutoiminnan lisäksi asumista noin 600:lle uudelle asukkaalle.  Alueelle sijoittuu myös bussiterminaali sekä maanalainen juna-asema.

Maanomistaja Lentoasemakiinteistöt Oyj (LAK) on yhdessä Vantaan kaupungin kanssa sovitellut rakentamattomalle alueelle uuden keskuksen. Rakennusoikeutta on 38 000 neliötä, josta asuntojen osuus on 25 000 neliötä.

”Meidän konseptimme on, että asunnot ovat pieniä. Ne soveltuvat esimerkiksi lentokentän työntekijöiden kakkosasunnoiksi tai projektityöntekijöiden asumistarpeisiin”, sanoo LAKin kehitysjohtaja ja Aviapolis Asema -hankkeesta vastaava Juha Jaakola.

Asunnot ovat pääosin kovan rahan vuokra-asuntoja, mutta myös omistusasuntoja.

Vantaan kaupunginvaltuusto hyväksyi kaavamuutoksen 14.12. Jaakola arvioi, että rakentaminen alkanee ensi vuonna.

”Ratkaiseva tekijä on lähikauppakeskus. Rakentaminen käynnistyy heti, kun sen toteuttaja on selvillä”, hän sanoo.

Lähikauppakeskus palvelee myöhemmin myös Veromiehen uusiin asuntoihin muuttavia asukkaita.