06.11.2014

Aviapolis Aseman kuvitus sai inspiraationsa scifimaailmasta

AvpAsema_kuva1_300mm

Uusi toimisto- ja asuinalue, Aviapolis Asema, nousee Suomen kansainvälisimpään kohtaan lentoaseman äärelle ja kehäradan varrelle. Valokuvaaja Janne Mikkilän ja kuvittaja Jussi Kaakisen yhteistyön tuloksena syntyi tulevaisuuden kaupunginosan kuvitus.

”Olemme tekemässä aivan uutta kaupunginosaa, joka sijaitsee koko maailman äärellä. Tämä oli erittäin inspiroiva asetelma lähteä miettimään alueen visiota. Koska emme vielä tiedä millaisia rakennuksia ja arkkitehtuuria alueelle on tulossa, halusimme antaa kuvittajalle mahdollisimman vapaat kädet toteuttaa oma rohkea näkemyksensä tulevaisuuden kaupunginosasta”, kertoo Lentoasemakiinteistöjen hankekehitysjohtaja Juha Jaakola.

Alueen kuvitukset syntyivät valokuvaaja Janne Mikkilän ja kuvittaja Jussi Kaakisen yhteistyön tuloksena. Kuvissa yhdistyvät valokuvat alueesta nykyhetkellä sekä kuvitus, joka on tehty, ei valokuvan päälle, vaan osaksi sitä.

Kuvittaja Jussi Kaakinen avaa kuvituksen lähtökohtia: ”Kuvituksista haluttiin perinteisestä kaupunginosakuvituksista selkeästi erottuvia. Mukaan haluttiin elämää, liikettä, väriä, voimakasta tunnetta tulevaisuuden sykkivästä kaupungista. Lopputuloksena syntyi futuristinen näkemys, jonka yhtenä inspiraation lähteenä toimi scifi. Se tuli minulla aika luontevasti selkärangasta, koska olen itsekin scififani”.

Kuvitusprojekti jatkuu ja elää alueen mukana. Tulevaisuudessa valokuvia otetaan säännöllisesti alueen rakentumisesta ja yhdistetään ne tehtyyn kuvitukseen. Kuvitus on teknisesti toteutettu siten, että jokainen elementti kuvissa on maalattu omana kerroksenaan ja kerrokset on sitten digitaalisesti yhdistetty. Tämä mahdollistaa kuvituselementtien poistamisen yksi kerrallaan. Näin syntyy kuvien sarja, jossa alueelle nousevat rakennukset pyyhkäisevät vähän kerrallaan tieltään kuvitettuja rakennuksia, kunnes lopulta koko alue on muuttunut visiosta todeksi.

”Tämä on ollut mielenkiintoinen projekti. Parastahan olisi jos tulevaisuuden Aviapolis Aseman alueella voisi aistia ainakin hitusen kuvituksesta tuttua maailmaa”, naurahtaa Jussi Kaakinen.”

AvpAsema_kuva3_300mm AvpAsema_kuva2_300mm AvpAsema_kuva1_300mm