25.08.2016

Aviapolis on täydellinen paikka uudelle hotellille

clarionhotelhelsinkiairport

Aviapolis Aseman alue on uudenlainen kaupunginosa ja kasvava yrityskeskittymä. Sijainti on uniikki lentoaseman kupeessa Kehäradan päällä. Alueen rakentaminen käynnistyi tammikuussa 2015 Aviapolis Aseman pohjoisesta korttelista, johon valmistui keväällä 2016 Aviabulevardi-toimistotalo. Sen naapurissa avautuu tänä syksynä myös hotelli, Clarion Helsinki.

Clarion Hotels Finlandin Area General Manager Inari Lehtisellä on kovat odotukset uuden hotellin suhteen. Hotellista halutaan aivan uudenlainen lentokenttähotelli: tunnelmallinen ja inspiroiva paikka tavata ja viihtyä.

– Nopeasti kasvava ja kehittyvä Aviapolis on täydellinen paikka uudelle hotellille. Clarion Hotel Helsinki Airport on kohtaamispaikka, johon ovat tervetulleita niin matkailijat, alueella työskentelevät kuin paikalliset asukkaatkin, Lehtinen sanoo.

Lokakuussa valmistuva Clarion Hotel Helsinki Airport on myös yksi Kevan uusimmista sijoituskohteista. Se täyttää yhden kiinteistösijoittamisen tärkeimmistä kriteereistä: hyvän sijainnin.

– Uuden hotellin sijainti on bisnessegmentin kannalta keskeinen, ja aivan sen vieressä ovat sekä terminaali että juna-aseman sisäänkäynti. Saavutettavuus on todella hyvä niin autolla, junalla kuin lentokoneellakin, toteaa salkunhoitaja Petri Louhio Kevan kiinteistöyksiköstä.

– Lähialueen työpaikat ja asunnot tuovat hotelliin asiakkaita yöpymään, kokoustamaan ja käyttämään ravintolapalveluita.


ALUEEN RAKENTAMINEN ON PITKÄ PROJEKTI

LAK Lentoasemakiinteistöt Oyj:n toimitusjohtaja Antti Ala-Heikkilä näkee alueen merkittävänä kaupunginosana, joka yhdistää uudella tavalla työn, asumisen ja vapaa-ajan erinomaisiin liikenneyhteyksiin sekä kotimaassa että kansainvälisesti.

– Kansainvälisesti lentoasemista ja niiden lähiympäristöstä on muodostunut liiketoiminnan keskuksia, hubeja. Lentokentät eivät ole todellakaan enää pelkkiä matkustajaterminaaleja, vaan ympäröivine alueineen tärkeitä osaamisen ja innovaation keskittymiä – ja maailmalla yhä useammin myös kilpailukykyisimpien kaupunkien ytimiä, Ala-Heikkilä sanoo.

– Tässäkään vertailussa Aviapoliksen ei tarvitse hävetä – näin laaja liiketoiminnan, asumisen ja vapaa-ajan yhdistävä lentoasemakaupunki on maailmanlaajuisestikin harvinaisuus. Aluetta myös kehitetään systemaattisesti ja hyvässä yhteistyössä Vantaan kaupungin, sijoittajien, rakentajien ja Helsinki-Vantaan lentoaseman kanssa.

Aviapoliksen rakentaminen jatkuu vielä 10-15 vuotta.

 

Aiheesta lisää:

Clarion Hotel Helsinki Airport
LAK Lentoasemakiinteistöt Oyj
aviapolis.fi