05.06.2015

Kehärata luo uuden yhteyden Aviapolikseen

Kehäradan avautumiseen on enää alle kuukausi, minkä jälkeen tuhansien ihmisten arkinen matkustaminen työssä ja vapaa-ajalla muuttuu. Aviapolis Asemalle pääsee heinäkuussa julkisesti myös junalla, nykyisten bussien lisäksi. Pelkän Kehäradan varaan ei toki jäädä, vaan aseman eteläpäähän tullaan tulevaisuudessa rakentamaan oma linja-autoterminaali. Myös pyöräilyreitit huomioidaan ja lentoyhteydet ympäri maailman ovat vain 2 minuutin päässä Helsinki-Vantaan lentoasemalla. Ainoastaan meriteitse on alueelle turha haaveilla saapuvansa.

”Tuskin miltään muulta alueelta pääsee näin kätevästi joka paikkaan, niin muualle kotimaahan kuin ulkomaille. Kehäradan avautumisella on iso vaikutus alueen elinkeinoelämän kehittymiseen ja alueen houkuttavuuteen sekä saavutettavuuteen”, aprikoi Aviapolis Aseman hankekehitysjohtaja Juha Jaakola Lentoasemakiinteistöistä.

Kehärata siis sekä monipuolistaa, että helpottaa liikkumista. Mutta tulevaisuudessa alueelle, ja alueella, päästään varmasti liikkumaan myös innovatiivisesti. Tästä hyvä esimerkki on kesän asuntomessujen aikaan toisella uudella asemalla, Kivistön asemalla, järjestettävä kuskittoman bussin kokeilu.

Mikäli liikkuminen kiinnostaa teemana enemmänkin, käy lukemassa haastattelemiemme henkilöiden näkemyksiä liikkumiseen liittyen.