24.04.2015

Lentoelämyspäivä tarjosi uusia kokemuksia

Simulaattori

Meillä Aviapolis Asemalla on tärkeää tehdä asioita uudella tavalla. Haluamme myös tarjota ihmisille mahdollisuuksia kokea jotain, mitä he eivät ole ennen kokeneet. Niinpä järjestimme Lentoelämys-kilpailun, johon vastanneiden kesken arvoimme kolme tunnin mittaista simulaattorilentoa. Sovimme voittajien kanssa, että kaikki lentäisivät samana päivänä, jolloin he saisivat kokemuksestaan enemmän irti. Lentopäivä onnistuikin yli odotusten ja seuraavassa voit lukea ja katsoa millaisia ajatuksia lentokokemus voittajissa herätti. Kysyimme kaikilta osallistujilta millaisia odotuksia heillä oli simulaattorilentoa koskien, sekä millaiset fiilikset lennosta jäi. Alta voit lukea heidän vastauksensa:

 

Sanni Selvinen

Sanni_diplomi

Mietin jo, että olisiko mieheni tullut lentämään, sillä itsellä ei ole ollut mitään kovin suurta intoa lentämistä kohtaan. Päätin kokemuksen takia lähteä kuitenkin kokeilemaan ja saada vaihtelua lasten kanssa kotona olemiseen.

Simulaattorilennosta jäi kivat fiilikset. Oli mielenkiintoista ja vähän haastavaa myös. Monta uutta asiaa tuli lyhyessä ajassa, mutta ihan hyvin lennosta silti taisin suoriutua, vaikka laskeutuminen nosti hien pintaan. Kivaa oli haastaa itsensä uuden asian opetteluun. Kouluttaja oli oikein mukava ja ammatitaitoinen. Eli kaikenkaikkiaan kiva kokemus!

 

Jussi ja Elin Löfqvist

Jussi_ja_emppu_diplomit

Minua jännitti se, että pääseekö Emppukin lentämään, koska hän on 9-vuotias ja simulaattorin käyttörajoitukset hänen ikänsä tai kokonsa puolesta olisivat voineet olla esteenä. Emppuakin jännitti se, että pääseekö hän lentämään ja osaisiko hän lentää koneella. Lentäjä ilmoitti, ettei Emppu ollut ensimmäinen lapsi simulaattorissa, vaan avuksi otettiin autoissakin käytetty istuinkoroke.

Minusta simulaattorilento oli hauska kokemus ja lentäminen oli yllättävän helppoa, vaikkakin ohjaus oli aika herkkä ja kone kiikkerä. Vähiin jäi maisemien katsominen nousun aikaan, kun piti mittareita seurata. Empusta lentäminen oli tosi kivaa. Parasta siinä oli tietysti itse lentäminen ja erityisesti yksin lentäminen ilman lentäjän avustusta. Yllättävää oli lentämisen helppous ja säiden vaihtuminen. Emppu ehti vähän katsella maisemiakin.

 

Riku Koski

Riku_diplomi

Positiivisen kokemuksen odotusta ja itsensä haastamista uuden asian, eli lentämisen, oppimiseen. Suurella mielenkiinnolla odotin tuota päivää.

Fiilikset olivat vaikuttavia ja todentuntuisia. Hienointa oli saada edes hieman tuntumaa lentämiseen sekä saada ammattilaisten vastauksia lentämiseen liittyviin kysymyksiin. Vakuuttavaa oli nähdä ja kokea ohjaajan suorittama laskeutuminen pyynnöstä.

 

Tässä vielä vähän lisää kuvia lentopäivästä:

Simulaattori2HallintapaneeliHallintapaneeli2LentoreititSanni_koneessaJussi_koneessaRiku_lähtöRiku_käännösEmppu_laskeutuuSimulaattori_sivulta2