17.03.2016

Louhintatyöt eteläisessä korttelissa ennakoivat rakennustöiden alkamista

aviapolis_kaavarunko_aviapolisasema

Lentoaseman läheisyyteen nousevan Aviapolis Aseman eteläisen korttelin paikalla on valtava monttu. Se kertoo siitä, että rakennustyöt uuden asuin-, kauppa- ja toimistokorttelin rakentamisesta etenevät.

 

Pysäköintihallin louhintatyöt Aviapolis Aseman eteläpäässä, Tikkurilantien varressa, kertovat rakennustöiden alkamisesta myös Aviapoliksen juna-aseman eteläisen sisäänkäynnin vieressä. Juna-aseman pohjoisen sisääntulon kyljessä rakennustyöt aloitettiin jo aiemmin. Aviabulevardi-toimistotalon sekä uuden Clarion hotellin osalta työ ovat jo pitkällä. Toimistotalo valmistuu huhtikuussa ja hotelli avautuu lokakuussa.

– Investointipäätökset eteläisen korttelin osalta on tarkoitus tehdä syksyn ja tulevan talven aikana, hankkeesta vastaava Lentoasemakiinteistöt Oyj:n hankekehitysjohtaja Juha Jaakola sanoo.

 

UUSI KAUPUNGIOSA ASUMISEEN, TYÖHÖN JA VAPAA-AIKAAN

 

Aviapoliksen juna-aseman eteläisen sisäänkäynnin yhteyteen nousee lähitulevaisuudessa 38 000 kerrosneliön asuin-, kauppa- ja toimistokorttelin kokonaisuus.

– Kortteliin tulee sekä vuokra-asumista että kovan rahan huoneistoja yhteensä noin 25 000 kerrosneliötä, Jaakola tarkentaa tulevia asumisen suunnitelmia.

Jaakolan mukaan rakennuslupa jätetään sisään mahdollisesti kesällä.

– Olemme optimistisia, että rakentaminen voi alkaa kunnolla ensi vuoden alussa. Parhaillaan kortteliin etsitään kaupallisia toimijoita. Vuokralaisiksi haetaan ruokakauppaa ja esimerkiksi lääkärikeskusta ja päiväkotia, Jaakola kuvailee.