30.04.2015

Mallit osana tulevan kaupunginosan kuvitusta

Halusimme tuoda Aviapolis Aseman futuristisiin kuvituskuviin elämää ihmisten muodossa, koska ensimmäiset rakennukset ovat vasta perustusten tasolla. Huhtikuun alussa haimme Kaupunginosamalli -kilpailussamme malleiksemme kuvauksellisia, ennakkoluulottomia ja hyvällä sykkeellä eläviä miehiä ja naisia. Mukana kampanjassamme yhteistyökumppaneina  ovat Image-lehti, Nissan LEAF, Pelago Bicycles, Samsung ja Suomen Ilmailumuseo.

”Olemme kilpailustamme innoissamme ja saaneet paljon kiitosta sen erilaisuudesta. Hieman jännitimme, uskaltautuuko kukaan silti malliksemme. Iloksemme saimme kuitenkin lähes 50 hakemusta, joista valitsimme yhden karsintakierroksen jälkeen kolme eri henkilöä osaksi kuvituksia”, kertoo kilpailua järjestävän Lentoasemakiinteistöjen viestinnästä vastaava Tia Härkönen.

Jokaiselle mallille valikoitui oma roolinsa, johon hänen tuli eläytyä kuvauksissa. ”Kaikki mallit suoriutuivat tehtävistään erinomaisesti ja heidän  poseerauksensa kuvauksissa sujuivat   luontevasti ja iloisella fiiliksellä.”, kiittelee Härkönen.

Kysyimme malleiltamme seuraavat kysymykset:

1) Oletko ollut ennen mallikuvauksissa tai osana jotain kuvausprojektia?

2) Mitä odotuksia sinulla oli kuvauspäivältä?

3) Miten kuvauspäivä sinusta meni?

4) Mikä kuvauksissa oli parasta tai kiinnostavinta?

Jenni (selfiemalli)

Jenni

1. Olen ollut nykyisten ja aikaisempien töideni kautta mukana muutamissa eri mainoskuvauksissa.

2. Kuvauspäivältä en osannut etukäteen odottaa oikein mitään tiettyä. Tiesin kuitenkin, että päivästä on tulossa mukava ja rento. Ja tämä oletus osoittautuikin oikeaksi, sillä koko paikalla ollut porukka oli ihan huippu! Päivältä odotin toki myös uuden oppimista ja uusia kokemuksia.

3. Kuvauspäivä osaltani meni hyvin ja todella nopeasti! Olin päivän ensimmäinen kuvattava, joten pääsin heti meikkiin ja kuviin, joten jännittääkään ei onnekseni hirveästi ehtinyt.

4. Kuvauksissa kiinnostavinta oli katsoa ja seurata ihmisten työskentelyä. Sitä kuinka meikkaaja lähtee toteuttamaan toivottua fiilistä meikillä ja hiuksilla, kuinka stailaaja on valinnut asut juuri tiettyä tilannetta varten ja kuinka kuvaaja toimii ja opastaa kuvattavaa. Kiinnostavaa oli myös kuulla hieman enemmän Aviapolis Aseman toiminnasta ja tulevaisuudesta.

 

Sami (pyörämalli)

Sami

1. Mallikuvauksissa en ole koskaan aikaisemmin ollut, mutta harrastan kyllä amatöörikuvausta jonkin verran ja kiinnostusta myös löytyy kuvien jälkikäsittelyyn. Olen ollut toki leffaprojektissa ekstraamassa suomalaisessa elokuvassa ”Sisko tahtoisin jäädä”.

2. Odotuksia ei kauheasti ollut, koska tiedossa oli, että mennään muutamaksi tunniksi poseeraamaan taustakankaan eteen ja otetaan kuvia tuhottomasti, että saadaan se täydellinen kuva projektia varten.

3. Omalta osalta päivä meni kyllä tosi kivasti, osaava ja rento kuvaustiimi hoiti hommansa todella hyvin.

4. Tosiaan tällaisissa hommissa ensikertalaisena koko homma oli kiinnostava. Ja kun itsellänikin on kiinnostusta kuvausjuttuihin, niin tuli kyllä tarkasti sivusta katsottua, miten ammattilaiset hoitaa hommat, ja saada ehkä itsekin tulevaisuuden varrelle oppia aiheesta.

 

Heidi (juoksumalli)

Heidi

1. En ole ollut aiemmin mainoskuvauksissa tai osana mitään kuvausprojektia. Jotenkin se tuntui heti yllättävän luontevalta!

2. Suhtauduin kuvauksiin avoimin mielin ilman sen kummempia odotuksia. Oli myös mielenkiintoista työskennellä muutama tunti alan ammattilaisten kanssa.

3. Oman arvioni mukaan kuvaukset menivät hyvin amatööritaustani huomioiden ja yhteistyö muiden kanssa oli helppoa ja mutkatonta.

4. Parasta kuvauksessa oli ehdottomasti sen haastavuus! Ehkä pelkkä poseerauskuva olisi ollut helpompi. Ei hammashymyä eikä vakavaa ilmettä. Samalla piti kohdistaa katse, huomioida pään ja käsien asento. Ja yrittää kohdistaa askeleet oikeaan kohtaan.

 

Valmiit kuvat julkistetaan 1.7 Kehäradan avajaisten kunniaksi Aviapoliksen juna-asemalla sekä tietenkin www-sivuillamme ja sosiaalisessa mediassa. Kilpailun toinen osuus eli parhaimman kuvan äänestys on käynnissä 1.-31.7.2015. Ohjeet ja tarkemmat tiedot siitä, miten voit antaa suosikkikuvalle äänesi ilmoitetaan myöhemmin.

Tässä vielä hieman lisää kuvia kuvauspäivästä:

Lavasteet2 Lavasteet Jenni_meikki Editointia2 EditointiaHeidi2