26.02.2015

Skanska starttasi Aviapoliksen aloituskorttelin rakentamisen

Lapionpisto Aviabulevardilla 26.2.2015

Kehäradan Aviapoliksen juna-asemat otetaan käyttöön heinäkuussa 2015. Pohjoisen aseman yhteyteen on rakenteilla uusi kaupunkikortteli, johon tulee toimistotalo, hotelli ja muita palveluita.

Skanskalla on käynnissä korttelin ensimmäisen hankkeen, Aviabulevardi -toimistotalon rakennustyöt. Korttelin on tarkoitus olla valmis vuonna 2016 siten, että toimistotalo valmistuu keväällä 2016 ja hotellin on suunniteltu avautuvan syksyllä 2016. Lisäksi alueelle on tulossa liiketiloja, liikennekeskus sekä asuntoja. Liikenne Aviapoliksen asemalla alkaa Kehäradan valmistuttua kesällä 2015.

Lapionpiston Aviabulervardin työmaalla tekivät Skanska Oy:n toimialajohtaja Jarkko Muurimäki, Vantaan apulaiskaupunginjohtaja Juha-Veikko Nikulainen, Lentoasemakiinteistöt Oyj:n toimitusjohtaja Antti Ala-Heikkilä ja johtaja Antti Nousiainen Skanska CDF Oy:stä.

”Aloitimme yhteistyön Lentoasemakiinteistöjen kanssa aloituskorttelin kehittämiseksi kolme vuotta siten. On hienoa olla nyt käynnistämässä rakentamista. Tämä on lähtölaukaus uudelle ja mielenkiintoiselle alueelle. Kehäradan liikennöinnin myötä saadaan piristysruiske, jonka vaikutukset ulottuvat koko pääkaupunkiseudulle”, sanoo Skanska Oy:n toimialajohtaja Jarkko Muurimäki.

Ensimmäisiä Aviabulevardiin vuonna 2016 muuttavia vuokralaisia ovat logistiikka-alan ohjelmisto- ja järjestelmätoimittaja Trimico Oy sekä suomalainen kaupan, logistiikan ja palvelualan ohjelmistoratkaisuyhtiö Solteq Oyj sekä joustavia toimitiloja tarjoava Regus.

”Tiloista on nyt vuokrattu noin 40 %, ja käynnissä on neuvotteluja useiden yritysten kanssa. Sijainti kiinnostaa, koska saavutettavuus on erinomainen: sisäänkäynti Kehäradan asemalle on samalla tontilla ja lentokenttä vain yhden pysäkin päässä”, sanoo Skanska CDF Oy:n operatiivinen johtaja Antti Nousiainen.

Katso uutinen Skanskan sivuilta.