Toimiva julkinen liikenne on tärkeä asia

Karoliina Korppoo

Pelisuunnittelija

Cities: Skylines -pelin pääsuunnittelija

Colossal Order

 

Miten mieluiten liikkuisit arjessa ja työssä?

Jalan ja joukkoliikenteellä. Käveleminen on parasta hyötyliikuntaa ja antaa aikaa ajatella ja rauhoittua. Riippumatta siitä onko kaupungin hälinässä vai sivummalla, yksin kävellessä voi katsella rauhassa maisemia ja ottaa vähän omaa aikaa. Joukkoliikennevälineissä taas voi maisemien ihailemisen lisäksi tehdä muuta, esimerkiksi junassa tai bussissa usein luen maileja tai pelaan tabletilla. Autoa kaipaan vain kun käyn kissanhiekkaostoksilla, kaikki muu hoituu hyvin julkisilla! Pidän erityisesti julkisen liikenteen sähköisistä aikatauluhakupalveluista, ne tekevät matkaamisen suunnittelusta todella helppoa.

Miten siirryt työpaikallesi ja miten tästä matkasta voisi tehdä sinulle mieluisamman?

Kävelen työmatkat joka päivä. Kun työaikana tulee lähinnä istuttua tietokoneen äärellä, tuntuu ihanalta päästä liikkumaan päivän jälkeen! Työmatkallani ylitän Tampereen Hämeenkadun, ja nyt on käynnissä kokeilu siitä miten osa katua toimisi pelkästään joukkoliikenteen käytössä. Tämä on tehnyt työmatkoistani paljon mukavampia, kun kadun yli pääsee nopeammin ja liikenteen melu ei ole yhtä kova kuin ennen. Myös Hämeenkadun kahviloissa on mukavampi poiketa kotimatkalla, kun katu on rauhallisempi.

Miten liikkuminen työpaikalle eroaa tavastasi liikkua vapaa-ajalla?

Vapaa-ajalla käytän paljon julkisia kun vierailen ystävien luona tai harrastamassa. Asun keskustassa, jossa kaikki linjat kohtaavat, joten liikkuminen on erityisen helppoa! Odotan innolla että Tampereen raitiotiesuunnitelmat edistyvät, näppärä ratikka helpottaisi liikkumista keskustassa vielä ennestään.